Galleri Två Liljor?

Efter galleriverksamhet sommaren 2013 med familjen Campbell har det kommeit frågor om hur det blir med galleri i framtiden?
Svaret är att vi tar en paus sommaren 2014 på grund av ombyggnationer och återkommer med initiativ längre fram och vi planerar då bl.a. en utställning till minne av Pia Campbell, som avled i september 2014, 103 år gammal.
Planen är att utöka med ytterligare aktiviteter förutom galleri och i februari 2019 öppnas bageri och butik. Galleriet öppnar snart därefter.
 

Tack. En lyckad utställning!!

Det blev en väldigt lyckad utställning som avslutades söndagen den 4 augusti. Utställarna - familjen Campbell - är mycket nöjda både med försäljning och utställningens utformning.
Den började med en rolig och livlig vernissage. Cirka 100 personer närvarade och en del fick passera utställningen medan andra fick vänta en stund och dricka en kopp kaffe med Per Brahes kakor eller för dagen specialgjorda macarons.Se bilder från vernissagen här.

Pia - 102 år - var synnerligen närvarande och det kändes som om hon flyttat tillbaka till sin tidigare ateljé för några timmar.

Många har under utställningen visat uppskattning för Pia, familjen och deras konstverk.

VI TACKAR ALLA SOM DELAT UTSTÄLLNINGEN MED OSS !!
 

Stallet som blev konstgalleri för en sommar.

"Öde mark" av Pia Campbell Hesselmark. 130x130 cm. "Öde mark" av Pia Campbell Hesselmark. 130x130 cm.

När konstnären Pia Campbell köpte fastigheten Två Liljor 2 på 80-talet inredde hon en ateljé för målning och en keramikverkstad i stallet. Där har många Gränna-bor gjort besök. Många av Pias motiv är hämtade från den egna trädgården.

 

När vi 2011-2012 renoverade stallet (se här) så snuddade tankarna vid möjligheten att låta denna charmfulla lokal återuppstå som galleri. När Pia Campbell och hennes barn nu visade ett stort intresse av att "go back to town" med en utställning så föll det naturligt att erbjuda dem den f.d. ateljén som utställningslokal.

 


Om du vill läsa mer om de deltagande konstnärerna i Pias familj klicka här.
Om du vill se några exempel på Pia Campbells målningar klicka här. Annonsen till utställningen såg ut så här:

Annons inför kostutställningen.

Bilder från vernissagen 6 juni (2013).

Pia Campbell (102 år) med sina barn.
Mycket folk kom. Ca 100 personer.
Håkan Jorikson berättade om Två Liljors historia.
Alla fick smaka Veronicas härliga macarons.
Pia guidar sin konst.
En del passar på att besöka vingården.