Receptbok i släkten Thelander
Den här receptsamlingen har Anna-Maria och Jeurgen samlat från olika håll: Familj, släkt och vänner. Recepten är favoriter som hållt sig kvar genom åren.
Du kan komma till recepten antingen genom att bläddra igenom recepten här nedanför eller genom att klicka på namnet i listan nedan till vänster. Du får då upp en pdf som är enkelt att skriva ut. Vill du bara titta på receptet och läsa på skärmen så är det enklast att leta upp receptet på sidan här och klicka på bilden om du vill förstora den.
Citronsill
Fyristårta
Inlagd gurka
Kreolskans gryta
Lax i ugn
Olles bullar
Sås till lax
Avocadosmörgås
Gränna-baguetter
Margaretas Kalmarfärs
Kryssbullar
Lingonbröd
Ostkaka
Skrädkakor
Saffransbröd
Trattkantarellsoppa
Banankaka
Hjärtbröd
Kaviarbakad torsk
Kräftspad
Mormors bullar
Pepparkakor
Rabarbersaft
1 kg rabarber
1 citron (ekologiska) i skivor/bitar
1,5 tsk citronsyra
1 liter kokhett vatten
Häll det kokheta vattnet över frukten. Rör i 4 dl socker per liter avrunnen saft.
Låt dra i 2 dygn.
Sila och frys.