Våra vinprovningar.

Under sommarmånaderna tar vi endast emot grupper (minst 8 personer) på i förväg bokade tider. Från september månad erbjuder vi öppna provningar på fasta tider.

Samtliga provningar sker i Rudenstams Gårdskafé i Rudu, Gisebo (www.rudenstam.se).

Bra bussanslutningar med Huskvarna/Jönköping/Gränna.

Lokal mat och dryck är temat i våra dryckesprovningar. En provning består vanligtvis av fyra-fem olika drycker/sorter med smakbitar från lokala matsortimentet i Rudenstams Gårdsbutik som tillval. När du varit på någon av våra provningar så är vårt mål att du fått inspiration till att upptäcka nya smaker och smakkombinationer.


Vinprovning - Dryckesprovning
Vi provar först och främst de vin som finns tillgängliga på Systembolaget. Ibland provar vi även vin som kommer att lanseras längre fram. Vin på druvan Solaris finns alltid med. Med sin rika arom och tydliga syra klarar Solaris fler matchningar än vad man normalt förknippar med ett vitt vin. Vi provar också en rosé samt ibland fruktvin och cider och något alkoholfritt alternativ.. Alla viner är naturligtvis tillverkade i vårt vineri i Rudu.  Åldersgräns 18 år. Till dryckerna kan vi också erbjuda smakbitar från lokalproducerade delikatesser. Provningen kan också kombineras med lunch/måltid.
Provningen börjar med en liten väderanpassad rundvandring i vingården.
Priset är 275 - 450 kr per person beroende på vad provningen innehåller.

Exempel: Provning som innrhåller 4 drycker (3 st vin och 1 st alkoholfria). Kostnad 375:-. Huvudrätt + två vin 475:-.

Anmälan görs via mejl info@tvaliljor.se eller via kontaktrutan nedan. Ibland har vi fasta provningstider (se startsidan). Om ni är en grupp (helst minst 8 personer) så kan vi försöka hitta en egen tid som passar. Hör då gärna av dig med en förfrågan via mejl info@tvaliljor.se eller via kontaktrutan nedan. 
Du kan också höra av dig till Rudenstams tfn 036-330 05 05 (Matilda Rudenstam).

  • Antal deltagare (+ namn) och ev önskemål.