Vingårdsbutiken i Gränna - Bergsgatan 44

"Äkta vara" är vårt motto. Vi erbjuder ett urval av lokala produkter. Vårt knäckebröd bakas av Mellins på enbart gamla mjölsorter som är ekologiskt odlade och bakat med hantverksmetoder. Vår äppelmust är sortren, utan tillsatser och gjord med försiktig hand. Vårt galleri innehåller föremål med anknytning till Gränna med närområde.
Vi har begränsade öppettider, men du kan kontakta oss på telefon eller mejl (se under fliken Kontakt) om du vill besöka oss.

Öppettider:

Säsongsöppet.

Våra profilprodukter:

Knäckebröd och
müsli.

Gamla mjölsorter, såsom spelt, enkorn och emmer, innrhåller både mer näring och aromer. Och är ekologiskt odlade och hanterade. Vi ger knäckebrödet den sprödhet som fina råvaror förtjänar. Ibland lägger vi också till smaker så som kryddor, dadlar och ramslök.
Brödet tillverkas av Mellins. Välkommen att besöka oss.

Äppelmust

På östra Vätterbranterna - från Huskvarna till Gränna - växer äppelträden med en blandning av värme från Vättern och svalka från höglandet. Detta ger en extra syra och fruktighet som gör att vi får unika smaker t.ex. Transparente Blanche och Rubinola. Du hittar hos oss hela Rudenstams Premium-sortiment.

Konst-galleri

På gården målade och formade Pia Campbell konstverk på 1980- och 90-talet. Calle Örnemark tog ofta morgonfika på Brahegatan strax nedanför. Och lyfter vi blicken så ser vi Olle Krantz hemmiljö Visingsö. Vi har därtill lagt föremål av gjutjärn från Husqvarna, föremål från Grenna Tenn.

Calle vid sin Jätten Vist.
Calle vid sin Jätten Vist.
Pia med tre av sina barn.
Pia med tre av sina barn.
Olle Krantz
Olle Krantz