Vår i växthuset.

Nu är vinstockarna i växthuset färdiga inför grön-perioden. Snart står dessa omgivna av växthungriga jordgubbar. Så snart bladen är utslagna kommer en preventiv svavelbehandling att göras.

4 mars

Premiär på Systembolaget.

"De älskar livet som vinbönder". Artikel i JP.

Trevlig artikel i Jönköpings Posten om oss vinodlare i vårt lokala område. Du kan läsa mer här. 

Just nu i vingården:

Året 2019 kan betecknas som ett normalår ur vädersynpunkt. Vinstockarna drabbades inte av majkylan, så som fruktträden gjorde, och sommaren blev lagom solig och regnig. På sluttampen i september sjönk temperaturen och vid skördetillfället 7 okt konstaterade vi att druvorna prcis klarat den undre gränsen för naturlig mognad 70 Oe. Vi hade i den pressade musten 75 Oe. Däremot blev skörden fantastiskt riklig och med hög kvalitet. Antalet druvklasar var normalt dvs max 2 st per skott, men storleken var enorm. Därför blev kvantiteten tre gånger större än förra året, vilket delvis förklaras av att stockarna är inne på sitt femte år och har därmed nått sin optimala kapacitet. Detta i kombination med god naturlig vattenförsöjning och ett väldigt bra microklimat. Vi ser med förväntan fram mot resultatet våren 2020.

Här nedan ses det fantastiskt duktiga och trevliga plockargänget som skördade nära två ton druvor på en dag.